RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke får dele Aker Kværner

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes største kreditorer godtar den planlagte tredelingen av Aker Kværner.

Det ble klart etter at onsdagens obligasjonseiermøte var avsluttet ved 14.30-tida. Obligasjonseierne har 3,9 milliarder utestående i form av et tiårig lån til Aker Kværner, hvor Røkke er hovedaksjonær.

I boks

Långiverne godtok oppdelingsplanen uten noen presisering av det mest delikate punktet, som gjelder begrensninger i aksjonærenes muligheter til å hente ut utbytte.

88 prosent av de fremmøtte stemte «ja» til planene om å dele Aker Kværner i tre. Dermed er det siste formelle hinderet for oppsplittingen ryddet unna.

Kjell Inge Røkke uttalte etter møtet at Aker Kværner slapp å gjøre store endringer i den opprinnelige oppdelingsplanen for å få obligasjonseierne med seg, ifølge TDN Finans.

Raslet med sablene

Det var på forhånd knyttet en viss spenning til om Røkke ville få Aker Kværners største kreditorer med seg på planene. Klokka 13 onsdag ble det innført børspause i aksjen inntil utfallet av obligasjonseiermøtet var klart. Aksjekursen hadde på det tidspunktet steget 2,1 prosent i forhold til tirsdagens sluttnotering.

Børspausen ble opphevet klokka 14.49, og aksjekursen ble liggende på samme nivå som før obligasjonseiermøtet ble sparket igang.

Dagens Næringsliv meldte onsdag at fem amerikanske långivere presset på for å endre den planlagte oppsplittingsplanen til sin fordel. Amerikanerne fryktet angivelig at hovedaksjonær Kjell Inge Røkke ville forsyne seg av Aker Kværners kasse ved å gi rause utbytter til seg selv.

Sa ja til slutt

Røkke og amerikanerne ble angivelig i løpet av formiddagen onsdag enige om et kompromiss der Aker Kværner går tilbake på forslagene om å lette på utbytterestriksjonene og å frata långivernes vetorett ved fusjoner eller salg av eiendeler.

Ifølge en børsmelding fra Aker Kværner onsdag ga de amerikanske obligasjonseierne sin tilslutning til flyttingen av kjempelånet til «nye» Aker Kværner, som kun skal bestå av divisjonene olje & gass og engineeing & construction.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere