RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke får ikke utsettelse

(TV 2 Nettavisen/Bård Ove Molberg)
Sist oppdatert:
Investor Kjell Inge Røkke må belage seg på å møte opp i retten snart i den såkalte sertifikat-saken. Milliardæren får ikke utsettelse.

Røkke har forsøkt å få utsatt saken, men Høyesterett har avvist forsøket. Fra begynnelsen av mai må dermed investoren innstille seg på å tilbringe seks uker i rettssalen, skriver Dagbladet.

Rettssaken har hittil vært utsatt i tre år.

Sammen med tre andre personer er Røkke tiltalt for å ha bestukket fartøysinspektør Claes Pallin for å få utstedt svenske skippersertifikater. Milliardæren skal ha kjøpt sertifikatet for 100.000 kroner.

I både lagmannsretten og Høyesterett har Røkkes forsvarer Ellen Holager Andenæs forsøkt å stoppe politiet i å foreta bevisopptak av Pallin.

Sjøfartsinspektøren har ønsket å få saken opp for svensk rett, og kan utebli fra den norske rettssaken. Dermed kan retten her til lands enten beslutte at han skal pågripes eller at bevisopptaket gjelder som hans forklaring. Pallins forklaring vil være sentral i saken mot Røkke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere