RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke for sykelønnsordning

(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Ïnvestor Kjell Inge Røkke tror ikke at sykefraværet går ned og produktiviteten stiger, dersom det kuttes i sykelønnsordningen.

Røkke er ikke enig i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og andre som vil endre sykelønnen dersom sykefraværet ikke går ned.

- Jeg tror ikke på å kutte sykefraværet lovveien. Jeg tror på samspill, samarbeid og ryddige forhold på arbeidsplassene, sier industrigründeren til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sykepengene koster staten over 30 milliarder kroner i år, og også bedriftene må ut med flere milliarder kroner.

Mandag var Røkke på landsmøtet i Norsk Treindustriarbeiderforbund sammen med blant andre NHO-direktør Finn Bergesen og LO-sjef Gerd-Liv Valla.

Investoren var enig med LO-leder Gerd-Liv Valla i at det ikke er det korte sykefraværet som er problemet, men langtidsfraværet. Røkke mener langtidsfraværet har årsaker som må løses med dialog og samarbeid, og at dette må tas tak i.

Han var imidlertid kraftig uenig med LO-lederen i at kortere arbeidstid kan hindre at flere blir langtidssykmeldt, uføretrygdet og utstøtt fra arbeidslivet. Røkke mente at nøkkelen til velferd og arbeid for alle er ikke kortere arbeidstid. Samtidig syntes han som bedriftseier at det ville være helt OK å betale noe mer i skatt til fellesskapet for å sikre velferden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere