RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-forliket drøyer

Sist oppdatert:
Det blir neppe noe forlik mellom Kjell Inge Røkke og de tidligere minoritetsaksjonærene i Aker RGI i kveld.

Advokat Tom Torkildsen, som representerer minoritetsaksjonærene, har gitt opp håpet med å komme i havn i dag. Nå håper han på morgendagen.

- Jeg forregner meg gang på gang når det gjelder hvor lang tid dette tar, sier Torkildsen.

I morgen
Han er nå lite optimistisk når det gjelder å sluttføre dette i dag, men håper at de vil komme i havn en gang i morgen. Partene forhandlet til langt på natt i går, og forhandlingene fortsatte i dag. På et tidspunkt trodde man det skulle være mulig å gå ut med et forlik i ettermiddag, men så langt er partene altså ikke kommet i forhandlingene.

Torkildsen representerer rundt 1150 av de tidligere minoritetsaksjonærene i Aker RGI, og jobber med å komme frem til et forlik han kan anbefale for disse. I tillegg til de som er reprentert av Torkildsen, er det ytterligere rundt 400 tidligere minoritetsaksjonærer.

Folketrygdfondet er størst av de såkalt profesjonelle tidligere Aker RGI-aksjonærene og er representert ved egne advokater i forhandlingene med Røkke. I tillegg til Folketrygdfondet, er det også noen andre profesjonelle investorer blant de tidligere aksjonærene i Aker RGI.

- Jeg har daglig kontakt med advokatene til Folketrygdfondet, sier Torkildsen.

Men partene står ikke samlet mot Røkke i forhandlingene, det forhandles separat, viser han til. Og det kan godt være at man ender opp med ulike forlik fra gruppe til gruppe, ifølge Torkildsen. Det er heller ikke gitt at det oppnås forlik med alle.

Åpner for nye forhandlinger
Formelt sett brøt Folketrygdfondet forliksforhandlingene for tre uker siden. Men Folketrygdfondets advokat Helge M. Svarva bekrefter at de er godt orientert om forhandlingene mellom de andre minoritetsaksjonærene og Aker RGI.

- Hvis det blir presentert et forslag som gir grunnlag for nye forhandlinger, avviser ikke vi det, fastslår Svarva overfor NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere