RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke har lagt ned 20 selskaper

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Milliardæren Kjell Inge Røkke har lagt ned over 20 selskaper det siste året.

Den storstilte oppryddingen har skjedd samtidig med at Røkke har diskutert betalingskrisen i Aker RGI-systemet med bankene, skriver Dagens Næringsliv.

Inkludert Aker RGI-selskaper registrert utenlands, ender antall nedleggelser godt over 20, ifølge avisa. I tillegg er tre selskaper i Røkke-eide Dexion satt under administrasjon.

Oppryddingen kan gi Røkke store besparelser i form av mindre utgifter til funksjoner som regnskapsførsel, advokater og arrangering av styremøter.

Kjell Inge Røkkes største kreditorer setter trolig stor pris på opprydingen, blant annet fordi den gjør Røkke-systemet mer oversiktlig. Konserndirektør Leif Teksum er knapp i kommentaren.

- Det han gjør i sine eierposisjoner, er for så vidt ting som vi i utgangspunktet ikke har noe med, utover der vi sitter med egeninteresser, sier han.

En annen bieffekt av oppryddingen er at Røkkes nærmeste medarbeidere får mer tid til å konsentrere seg om de store virksomhetene. Aker RGI-direktør Olav Revhaug var tidligere representert i cirka 40 styrer. Nå er antallet halvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere