RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn (scanpix)

Røkke har tjent inn Orkla-lånet

Børsoppturen de siste ukene gir gjeldstyngede Kjell Inge Røkke en gevinst tilsvarende det famøse Orkla-lånet på 600 millioner kroner.

Røkke-selskapet Aker RGI eier halvparten av aksjene i børsnoterte Aker Kværner. Aksjekursen har gått som en kule de siste ukene, og endte tirsdag på 122 kroner. Kursoppgangen gir Kjell Inge Røkke en papirgevinst på 600 millioner kroner siden Orkla-lånet forfalt for fem uker siden, melder NTB.

Den styrtrike moldenseren ble viet stor oppmerksomhet i media og finansverdenen etter at Røkke-selskapet Norway Seafoods ikke greide å betale Orkla-lånet på 600 millioner kroner ved forfall 30. september i år. Etter langvarige forhandlinger med Orkla og bankene, betalte Norway Seafoods inn en fjerdedel av beløpet. Resten skal betales innen utgangen av neste år.

Aksjeposten i Aker Kværner er den mest verdifulle eiendelen i Aker RGI. Aksjene skal være pantsatt for et milliardbeløp. Når pengebingen i Røkke-systemet vokser, øker sannsynligheten for at bankene og andre långivere får tilbake pengene sine. Det letter presset på Kjell Inge Røkke personlig og på selskapene i Aker RGI-systemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere