RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke i fusjonsforhandlinger

(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke-eide Aker RGI har innledet fusjonsforhandlinger med Kværner.

Det går fram av en børsmelding fra Kværner torsdag.

- Vi ønsker en rask avklaring av muligheten for en fusjon, slik at alle våre aksjonærer kan vite hva de har å forholde seg til, sier styreformann Lone Fønss Schrøder i Kværner.

Ifølge Schrøder vil de to Røkke-dominerte selskapene bruke mesteparten av denne måneden på forhandlingene.

Røkke & Røkke

Ved Oslo Børs falt aksjekursen svakt etter at meldingen fra Kværner tikket inn. Ved 14-tida ble aksjen omsatt for 92,50 kroner, noe som priser selskapet til drøyt 4 milliarder kroner.

Kjell Inge Røkke eier samtlige aksjer i Aker RGI. Gjennom datterselskapet Aker Maritime eier han dessuten 75 prosent av aksjene i Kværner.

Kværner er først og fremst et holdingselskap, og mesteparten av verdiene er knyttet til eierandelen i Aker Kværner og Aker Yards. Kværner sitter i tillegg på en rekke problemengasjementer som tidligere var i Aker Kværner-systemet

Holdingselskapet, som av onde tunger er blitt kalt «søppel-Kværner», ble børsnotert som et selvstendig selskap etter tredelingen av Aker Kværner tidligere i år.

Kjendiser på kjøper'n

Kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann Andersen har i det siste kjøpt seg kraftig opp i selskapet, og sitter trolig med Kværner-aksjer for over 40 millioner kroner. Spetalen ville i går ikke kommentere investeringen da TV 2 Nettavisen var i kontakt med ham.

DnB Nor og advokatfirmaet Wikborg Rein skal bistå Kværner i fusjonsforhandlingene.

Kjell Inge Røkke varslet allerede i mars i år at han vurderte å fusjonere Aker RGI og Kværner. Nylig fikk minioritetsaksjonærene i Kværner tilbud om å veksle inn sine Kværner-aksjer i bytte mot aksjer i Aker Kværner og Aker Yards. Opptellingen i begynnelsen av denne måneden viste at drøyt halvparten av de som fikk tilbud om å bytte, takket ja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere