RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Røkke i millionkrangel

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og hans advokater krangler med skattemyndighetene om et tapsfradrag på over 400 millioner kroner. Vinner han fram i retten, får han 125 millioner ekstra å rutte med.

Den hittil ukjente skattekrangelen skal opp for Oslo tingrett i desember i år, melder Dagens Næringsliv.

Forholdet dreier seg om overflytting av aksjer i fiskeriselskapet Norway Seafoods fra Aker RGI Holding til det nyopprettede eierselskapet Norway Seafoods Holding i 1998. Røkke og skattemyndighetene krangler om hvor mye Røkke-systemet faktisk tapte på det kraftige verdifallet i Norway Seafoods fra 1996 til 1998.

Røkke har allerede bokført et betydelig tap i forbindelse med denne transaksjonen. Får Røkke gjennomslag for sitt syn, vil han kunne trekke fra et tap på ytterligere 444 millioner kroner. Med en skattesats på 28 prosent, vil det gi ham en besparelse på 124 millioner kroner pluss renter.

Kjell Inge Røkke har også ligget i krangel med småaksjonærene i Norway Seafoods i en årrekke. En rekke småaksjonærer var misfornøyd med prisen de fikk da Røkke tvangsinnløste dem i 1999, og gikk til rettssak. Lagmannsretten har gitt småaksjonærene delvis medhold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere