RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke i rødt - bankene i blått

Sist oppdatert:
Både Aker Kværner og Orkla endte i rødt til tross for at partene kom til en løsning i gjeldskrisen. De store bankene på kreditorsiden endte derimot i pluss.

Oslo Børs endte forsiktig ned på en dag som ble preget av oppmerksomheten rundt gjeldsituasjonen til Kjell Inge Røkke og Aker RGI.

Det var stor spenning knyttet til hvilken løsningen Røkke og Orkla hadde blitt enige om før børsåpning torsdag.

Det ble like etter klokken 9.30 torsdag morgen kjent at Orkla får tilbakebetalt 150 millioner kroner av 600 millioners-gjelden Norway Seafoods Holding har til selskapet. Det vil bli etablert en sikkerhetspakke for de resterende 450 millionene, og denne løper til årsskiftet 2004/2005.

Orkla får svi
I løpet av den siste uken har Orkla-aksjen steget, til tross for at usikkerheten rundt nedbetalingen har vært stor. Det var en liten topp onsdag på 148,00 kroner, og så høy har ikke kursen vært siden juli 2002.

Torsdag falt imidlertid Orkla-aksjen. Frykt for at de resterende 450 millioner kronene av gjelden til Norway Seafoods ikke vil bli innbetalt, senket aksjen med 1,69 prosent torsdag.

Forsiktig ned for Aker Kværner
Markedet reagerte mer lunket i forhold til Aker Kværner. Det har lenge vært klart at Røkke neppe ville bli tvunget til å selge seg ut av Aker Kværner for å skaffe likvider nok til å gjøre opp for seg. Aksjen endte ned 0,94 prosent torsdag.

Analytikere TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med sier at den eneste risikoen selskapet har i forbindelse med Røkkes gjeldssituasjon, er dersom han må selge seg ut fra sin majoritetspost. Spekulasjoner rundt et nedsalg, og blesten rundt Røkke, kan imidlertid skape et kortvarig prispress på aksjen.

Aker RGI sendte torsdag formiddag ut en melding som understreket at det nå er fremforhandlet en total og langsiktig løsning med kreditorene. Partene har holdt munnen lukket om detaljene i avtalen, men de to store bankene som er involvert, DnB og Gjensidige NOR, stiger begge henholdsvis 1,38 og 0,19 prosent etter dette.

Juling for Frontline
Hovedindeksen endte ned med 0,38 prosent, til 155,64 poeng. Samlet ble det handlet aksjer for 2,3 milliarder kroner.


Blant de store taperne torsdag utmerket Frontline og RCCL seg. Selskapet til John Fredriksen endte ned med 2,57 prosent, mens cruise-selskapet RCCL har slanket seg 1,57 prosent.

Også Statoil og Tomra er med på nedturen torsdag.

Fristet av gode tall
Til tross for at Fred.Olsen Energy er midt i en rettssak mot Morgan Stanley, steg aksjen 5,20 prosent torsdag formiddag, og endte høyt på vinnerlisten.

Også Eltek endte dagen med opptur. Aksjen steg med 1,42 prosent etter at selskapet torsdag morgen la frem tall som imponerte investorene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere