RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke lemper ut røkelaksen

(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke-kontrollerte Norway Seafoods har kvittet seg med et fiskeforedlingsselskap i Danmark.

Det går fram av en pressemelding fra Aker RGI fredag. NORLAX AS har spesialisert seg på røkelaks og andre røkte fiskeprodukter, og har 185 ansatte.

Det er to nøkkelpersoner hos Norlax som i samarbeid med Islandsbanki har kjøpt virksomheten. Salgssummen er ikke kjent.

- Vi er glade for å ha bidratt til å gi NORLAX et solid fundament til å arbeide videre på. Jeg er sikker på at NORLAX med de nye eierne har en sunn og god framtid foran seg, sier Norway Seafoods-sjef Yngve Myhre.

- Norway Seafoods vil framover forkusere på kjernevirksomheten innen hvitfisk i Norge og Danmark, og på fiskeriaktivitetene i Sør-Amerika og USA i regi av vår Deep Sea Division, fortsetter han.

- Fra Norway Seafoods og Aker RGIs side vil vi gjerne tilføye at salget skjer i samsvar med den handlingsplan for kapitalfrigjøring som ble vedtatt allerede i 2003. Salget skjer også innenfor rammene som ligger til grunn for avtalen mellom Kværner og Aker RGI om fusjon, påpeker Aker RGIs konsernsjef Leif-Arne Langøy.

NORLAX er en av Europas største produsenter av røkelaks. Årsproduksjonen inkludert andre fiskearter er på rundt 3.000 tonn. Råstoffet til produksjonen hentes i hovedsak fra Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere