RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke må punge ut 160 mill.

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke har bestemt seg for å droppe den varslede ankesaken mot de forsmådde småaksjonærene i Norway Seafoods. Nå må han bla opp 160 blanke millioner.

Det går fram av en pressemelding fra Røkke-selskapet Aker RGI Holding fredag.

«Ut fra en helhetsvurdering har Norway Seafoods Holding AS i samråd med Aker RGI valgt å trekke sin begjæring om overskjønn,» heter det i pressemeldingen.

Må ut med 160 mill.

Det faktum at Røkke trekker anken, betyr at skjønnet som tingretten opprinnelig gjorde i skjønnsrettssaken, blir stående. Retten fastslo da at småaksjonærene skulle ha 34,50 kroner per aksje i stedet for de 16 som Røkke tilbød.

For Aker RGI betyr det en ekstrautbetaling på 160 millioner kroner.

Tapte i Høyesterett

Norway Seafoods-krangelen gikk helt opp til Høyesterett. Røkke fastholdt hele tida at børskursen de siste dagene før selskapet ble strøket av børs skulle legges til grunn når de gjenværende aksjonærene skulle kjøpes ut, men heller ikke Høyesterett ga ham medhold på dette punktet.

I juni i fjor slo landets øverste rettsinstans fast at det er selskapets underliggende verdi som skal ligge til grunn for hva småaksjonærene får ved tvangsutløsning.

Sluttregning: Trekvart milliard

Kjell Inge Røkke droppet også den varslede ankesaken i krangelen med minioritetsaksjonærene i Aker RGI tidligere i år. Da inngikk Røkke et forlik få dager før saken skulle opp for retten.

Tidligere har Røkke tapt en liknende sak i forbindelse med tvangsinnløsningen av småaksjonærene i Aker Maritime. Nederlagene innebærer at Røkke får en ekstraregning på til sammen 7-800 millioner kroner for gammel moro.

Det er trolig Kjell Inge Røkkes kreditorer som har presset på for å få ham til å avslutte den årelange krangelen med tidligere medaksjonærer. De mange rettssakene har skapt usikkerhet om Røkkes betalingsforpliktelser. I tillegg løper det en betydelig rente på de pengene som retten mener Røkke skylder småaksjonærene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere