RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Røkke måtte låne mer penger

Kjell Inge Røkke har tatt opp et nytt lån på over 80 millioner kroner. Lånet har løpetid på mindre enn fire måneder, og dermed er trolig renta også høy.

Kjell Inge Røkke tok 5. april opp et sertifikatlån med løpetid på mindre enn fire måneder. Ved slike kortsiktige lån er renten ofte høy, skriver Aftenposten.

Lånet på 81,8 millioner kroner skal nedbetales innen 30. juli.

I fjor høst opplyste Røkkes hovedselskap Aker RGI Holding, som er morselskapet til Aker Maritime, at de betalte en rente på 9-14 prosent på lån som var formidlet av Enskilda Securities. Da Aker RGI i fjor høst solgte aksjeposten på 39,9 prosent i eiendomsselskapet Avantor for 465 millioner kroner, gikk drøye 340 millioner kroner til å nedbetale to sertifikatlån formidlet av meglerhuset.

Inkludert det nye lånet som ble tatt opp i forrige uke, er det nå registrert i databasen Stamdata tre lån formidlet til Aker Maritime gjennom Enskilda Securities. Et sertifikatlån, som er lån med løpetid på inntil et år, på 623 millioner kroner forfaller allerede 26. april i år. Det siste er et obligasjonslån på 2 milliarder kroner, med løpetid på mer enn ett år, som forfaller først i april neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest