RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke på sidelinjen i tøffe forhandlinger

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke måtte finne seg i å bli satt på sidelinjen da Aker RGI-konsernets skjebne ble avgjort natt til onsdag. Kreditorene førte knallharde forhandlinger seg i mellom.

Møtene, som ble holdt tett før Orkla hadde satt frist for tilbakebetaling av Norway Seafoods-gjelden, var i realiteten en forhandling mellom Røkke-systemets største kreditorer, skriver Dagens Næringsliv.

Orkla forsøkte å presse seg fram i kreditorkøen, men møtte motstand fra DnB og Gjensidige Nor. Røkke skal selv ikke ha vært til stede.

Kreditorsituasjonen beskrives som uoversiktelig. I Røkkes holdingselskaper er det i tillegg til Orkla-lånet en betydelig bankgjeld, fordelt mellom blant annet DnB, Gjensidige Nor og Sparebanken Møre. I tillegg kommer en obligasjon- og sertifikatgjeld på tilsammen 3,5 milliarder kroner.

Flere av kreditorene skal ha hatt løpende kontakt de siste seks månedene, hvor diskusjonene har dreid seg om den kritiske finansielle situasjonen i Røkke-systemet.

Røkke-eide Norway Seafoods greide da heller ikke å betale tilbake hele Orkla-lånet på 600 millioner kroner innen fristen. I stedet ble det enighet om en minnelig løsning, som innebærer en utsettelse på 14 dager.

Partene har hittil ikke vært villige til å avsløre detaljene i den skissen som nå ligger på bordet.

Røkke mener selv at gjeldssituasjonen har blitt dramatisk overdrevet.

- Det er helt normalt at de fleste konsern låner penger. Og vi har kommet frem til en løsning, som sagt, så vi er godt fornøyd, sa han til TV 2 onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere