RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-prosjekt på dunken i Florida

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes eiendomsprosjekt Grand Harbor i Florida har stoppet opp, og beboerne gjør opprør.

Gjennom selskapet Legend Properties er Røkke og Aker RGI i ferd med å bygge 318 boliger, golfbane og restaurant i den søvnige pensjonistbyen Vero Beach. Prosjektet går under navnet Grand Harbor, skriver Dagens Næringsliv.

Mange av beboerne er svært misfornøyde med stedet, og mener eierne har klart å kjøre alt i grøfta. Ifølge beboerne har salget av hus på stedet stoppet helt opp etter at Grand Harbor fikk et dårlig rykte.

Siden mars er det solgt to hus, og enkelte steder er prisene satt ned med 100.000 dollar. For et par uker siden fikk prosjektlederen på stedet sparken av Røkke.

For tiden er imidlertid Legend Properties på listen over de selskapene som kan bli solgt for å redde Røkke ut av gjeldskrisen. Selskapet er heleid av Røkke gjennom RGI Holdings Inc.

Hvor mye Røkke kan få ved salg av selskapet Legend Properties fremgår av regnskapet til norske Avantor, som Røkke eier rundt 40 prosent av. Avantor har opsjon på å kjøpe 26,9 prosent av Legend Properties for 4,4 millioner dollar, det vil si rundt 31 millioner norske kroner. Dermed priser opsjonen selskapet til 115 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere