RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-rotet fortsetter

Sist oppdatert:
Oslo tingrett har avsagt en ny kjennelse om utlevering av Claes Pallin, som er tiltalt i sertifikatsaken. Svenskene kan dermed kaste den forrige begjæringen.

Oslo tingrett har for andre gang avsagt en kjennelse som gir grunnlag for å begjære utlevering av den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin.

Opphevet av lagmannsretten
Pallin er tiltalt for dokumentfalsk, økonomisk utroskap og for å ha mottatt bestikkelse fra Kjell Inge Røkke.

Onsdag ble den første utleveringskjennelsen fra april opphevet av Borgarting lagmannsrett fordi retten ikke fant skjellig grunn til mistanke mot Pallin. Kjennelsen var påkjært av Pallins advokat John Christian Elden.

Begjæringen lagmannsretten opphevet var onsdag fortsatt til behandling hos den svenske riksanklageren. Nå må riksanklageren legge denne begjæringen til sides og vente på at den nye begjæringen fra den norske riksadvokaten.

- Feilen reparert
Leder for påtaleseksjonen i Oslo-politiet, Hanne Kristin Rohde, sier til TV 2 Nettavisen at hun ikke tror rotet rundt utleveringsbegjæringen får konsekvenser for behandlingen hos de svenske myndighetene.

- Nå er den formelle feilen reparert, og riksanklageren vil få et nytt dokument, men saken er fortsatt den samme, sier Rohde.

TV 2 Nettavisen skrev torsdag om hvordan en eventuell utlevering av Claes Pallin til slutt må godkjennes av den svenske regjeringen i statsråd. I Sverige møtes regjeringen hver torsdag, og muligheten til en beslutning denne uken er allerede mistet.

Kan starte uten Pallin
Dermed kan båtsertifikatsaken starte i Oslo tingrett uten Claes Pallin tilstede. Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet mener det er mulig rent prosessuelt at saken kan starte uten Pallin.

- Vi er innstilt på at saken skal gjennomføres nå, men det er jo tingrettdommeren som må avgjøre dette på mandag, sier Rohde.

Da TV 2 Nettavisen kontaktet Pallins advokat, John Christian Elden, hadde han ikke fått med seg den siste kjennelse, men sier at han hans klient neppe vil påkjære saken denne gang.

- Vi vil neppe påkjære saken nå. Vi har bedt svenske myndigheter om å skynde seg med sin behandling, og et kjærmål kan medføre at saken kan utsettes, og det ønsker ikke Pallin. Saken har versert siden 2001, og Pallin ønsker å bli ferdig med saken, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere