RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke satte Kværner i pant

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke måtte i fjor pansette halvparten av sine Kværner-aksjer som sikkerhet for kortsiktig gjeld. Røkke har lenge kjempet for å redusere gjelden i Aker RGI-systemet.

Det er i årsregnskapet til Aker Maritime at pansettelsen av Kværner-aksjene fremgår. I notene til regnskapet står det "Selskapet har stilt sikkerhet for kortsiktig rentebærende gjeld på 1.356 millioner kroner, samt at oppfyllelse av tilbakekjøpsplikten knyttet til obligasjonslånet AKE16. Bokført verdi av eiendelene som er stilt som sikkerhet utgjør 3.744 millioner kroner".

Totalbeløpet er identisk med det Kværner-aksjene er verdsatt til. Formelt eies Røkkes aksjer i Kværner av Aker Maritime, skriver Dagens Næringsliv.

Markedsverdien på Kværner-aksjene Røkke i dag kontrollerer er anslått til 2,2 milliarder kroner.

Kjell Inge Røkke forsøker å redusere gjelden i Aker RGI-selskapene og har blant annet betalt ned 805 millioner kroner på obligasjonslånet som omtales i regnskapet. I konsernregnskapet til Aker RGI fremgår det at selskapet har igangsatt en handlingsplan for å få ned gjelden ytterligere, skriver Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere