RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Røkke selger i Aker Yards

Sist oppdatert:
For andre gang på få uker reduserer Kjell Inge Røkke sin innflytelse i verftsimperiet Aker Yards.

Aker ASA, hvor Kjell Inge Røkke er hovedaksjonær, reduserte i august sin eierandel fra 79 til 75 prosent i Aker Yards etter at selskapet solgte 850.000 aksjer i markedet.

Nå kan eierandelen falle ytterligere etter at Aker ASA har kvittet seg med et konvertibelt lån til Aker Yards. Fordringen på 236 millioner kroner er solgt til en internasjonal investor for 95 prosent av pålydende, tilsvarende 224,2 millioner kroner.

Ifølge en flaggemelding fra Aker Yards torsdag er kjøperen HBK Master Fund, som fra før har en eierandel på 5 prosent i selskapet.

Velger kjøperen å benytte seg av muligheten til å omgjøre lånet til aksjer i Aker Yards, synker Aker ASAs eierandel fra 75 til 69 prosent.

Konverteringskursen er fastsatt til 127,50 kroner per aksje. Til sammenlikning er Akser Yards-aksjen sist omsatt for 98 kroner.

Konverteringskursen kan bli justert årlig, forutsatt at Aker Yards utbetaler et utbytte på over 4,50 kroner per aksje per år. Retten til å omgjøre lånet til aksjer gjelder fra 15. oktober 2004, og går ut 30. juni 2009, som er lånets forfallsdato.

I en børsmelding påpeker Aker ASA at salget av fordringen vil gi selskapet økt finansiel handlekraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere