RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke skifter navn

(Foto: Lise Åserud / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Et av de øverste selskapene i Kjell Inge Røkkes pengepyramide fjerner seg fra Aker-systemet ved å skifte navn.

Kjell Inge Røkke er hovedmannen i en selskapspyramide som har fått mang en slu journalist til å klø seg i hodet.

Opp gjennom årene har det nemlig blitt opprettet en lang rekke selskaper med navn som til forveksling er like. Og akkurat når man er blitt familiær med den nye strukturen, blir selskapene oppløst og erstattet med nye.

Etter at Røkke flyttet mesteparten av butikken hjem til Norge for noen år siden, har det øverste selskapet i pyramiden hatt navnet The Resource Group TRG AS. Her er Kjell Inge Røkke oppført som eneaksjonær.

Neste selskap på lista er Nederland-registrerte TRG (Europe) B.V., som er 100 prosent eid av The Resource Group TRG AS. Deretter kommer det første selskapet som bærer det kjente Aker RGI-navnet, nemlig Aker RGI AS, som er heleid av TRG (Europe) B.V.

Det er dette selskapet som nå skifter navn. Røkke sørget for å få registrert navneendringen i Brønnøysund mandag denne uka. Selskapet, som tidligere het Aker RGI Industrier AS, skal fra nå av bære navnet TRG Holding AS.

Aker-sjef Leif Arne Langøy står oppført som daglig leder i TRG Holding AS, mens Røkke er styreformann.

Navneendringer markerer at Røkke trolig ønsker å unngå sammenblanding mellom selskapene som er heleid av ham, og selskapene i Aker-systemet som han eier sammen med andre. I børsnoterte Aker ASA, Aker Kværner, Aker Yards samt Kværner ASA har Røkke en samlet direkte og indirekte eierandel på cirka 67 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere