RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke-suksess med milliardemisjon

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og Aker Drilling har hentet inn 2,5 milliarder kroner i en emisjon som ble overtegnet.

«To dager før plan avsluttet Aker i går kveld en meget vellykket emisjon i Aker Drilling. Emisjonen på til sammen 2,5 milliarder kroner ble overtegnet øverst i det indikerte prisintervallet. Aker Drilling vil på et styremøte senere i dag fastsette tildeling i emisjonen», skriver selskapet i en børsmelding.

Pengene skal brukes til å bygge verdens største og nest avanserte plattformer av typen Aker H6-e. De er spesiallaget for boring under ekstreme forhold, i værharde områder, på ultradypt vann, i arktiske strøk og langt fra eksisterende infrastruktur. Aker Kværner står for byggingen.

- Aker Drilling og den nye plattformtypen har fått en fantastisk respons i markedet. Investorene har sett, og verdsatt, at Aker H-6e vil ha spesielle fortrinn i konkurransen om framtidige boreoppdrag for miljø- og sikkerhetsbevisste oljeselskap, sier konserndirektør Martinus Brandal i Aker.

«Etterspørselen etter boreplattformer er stor og forventet å øke i tiden framover, spesielt for slike store og avanserte plattformer. Aker Drillings første plattform skal være klar til borestart i februar 2008. Den andre skal stå klar i oktober samme år. Aker Drilling har opsjon på ytterligere to slike plattformer for levering i 2009 og tidlig i 2010», heter det videre i meldingen.

Parallelt med den rettede emisjonen har selskapet plassert et konvertibelt obligasjonslån på til sammen 800 millioner kroner. Obligasjonslånet var betydelig overtegnet allerede før forrige helg. Aker Drilling har mottatt tilbud på banklån på inntil 5 milliarder kroner som sikrer finansiering av plattformene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere