RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke tier om Kværner-planer

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Aker Kværner-formann Kjell Inge Røkke røper ikke planene for en mulig oppsplitting av selskapet. På børsen stiger aksjen som en rakett

De som hadde håpet på hete nyheter fra Aker Kværner mandag om mulig oppdeling av selskapet, må smøre seg med tålmodighet.

Aker Kværner sier svært lite i meldingen som Oslo Børs krevde offentliggjort før børsåpning. Likevel skal en oppsplitting av selskapet være blant de alternativene som vurderes.

Full fres i Kværner-aksjen

Det er likevel mange som tror det kan komme til å skje store ting med Aker Kværner fremover. På Oslo Børs er aksjen en av vinnerne mandag med en oppgang på 5,8 prosent, til 128 kroner.

- Det er helt sikkert noe i det, men om det er akkurat sånn det blir, er foreløpig usikkert. Jeg tror dette er et av flere forslag de jobber med. Det har vært spekulert i en oppsplitting ganske lenge, så det kan godt være de har kommet et stykke på vei, sier en analytiker til nyhetsbyrået TDN Finans mandag.

Tre milliarder

Meldingen fra selskapaet røper ikke detaljer i planene.

”Aker Kværner skal innen utgangen av 2004 nedbetale et lån på i overkant av tre milliarder kroner. I denne forbindelse vurderer konsernet forskjellige modeller for refinansiering”, heter det.

Ifølge Aker Kværner er det for tidlig i prosessen til at de kan si noe.

Vil informere senere

”Aker Kværner vil først senere i år informere nærmere om arbeidet når alternativene er nærmere kartlagt og behandlet”, heter det.

Lørdag skrev Finansavisen at Aker Kværner jobbet med en oppslitting av konsernet i tre deler. Olje, gass og engineering & construction slås sammen og skilles ut. Skipsverftene - unntatt problemverftet i Philadelphia - skilles ut og fusjoneres med verftene i Aker Yards. Problemengasjementene, som også inkluderer Sea Launch legges i et eget selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere