RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Røkke-verft opp på børsen

Sist oppdatert:
Kursen på Kjell Inge Røkkes verftsselskap Aker Yards stiger markant på børsen tirsdag etter nye signaler om utviklingen fremover.

Aker Yards melder tirsdag at selskapet opplever positiv utvikling i både ordreinngang og produktivitet.

Derfor venter Aker Yards nå at driftsresultatet for 2004 blir noe bedre enn tidligere indikert. Tidligere har selskapet sett for seg et driftsresultat, før goodwillavskrivninger, på over 3 prosent av driftsinntektene. Nå ventes over 4 prosent.

Driftsinntektene ventes nå å bli i den øvre enden av det tidligere indikerte intervallet på 11 til 12 milliarder kroner for hele 2004.

Samtidig meldes det at Aker Yards vil ta en avsetning på 18 til 20 millioner euro for restrukturering av det finske verftet i fjerde kvartal. Arbeidsstokken ventes å bli redusert med rundt 700 personer. Det ventes årlige synergieffekter på rundt 20 millioner euro årlig på grunn av disse endringene.

Aksjemarkedet har reagert klart positivt på meldingen, som kom like før børsen åpnet klokken 10. Etter et kvarters handel på børsen er Aker Yards opp 7 prosent til 122 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere