RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes folk lover milliardoverskudd

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mens eierne bråker, jobber Aker Solutions jevnt og trutt. Nå varsler selskapet et overskudd på 4,5 milliarder kroner i år.

De 23.000 ansatte i Aker Solutions er påvirket av finanskrisen, men har likevel maktet å hente inn nesten 11 milliarder kroner i nye ordrer i årets tre første måneder.

Overskuddet før renter og avskrivninger (EBITDA) landet på 1,1 milliarder kroner, og den nye konsernsjefen er rimelig fornøyd:

- Dette er et godt resultat. Ordreinngangen gjenspeiler markedsnedgangen, men vi er tilfreds med at vi vinner mer enn 75 prosent av de kontraktene vi konkurrerer om. Dette gjenspeiler vår sterke fokus på å sikre vår konkurranseevne for å takle den økte usikkerheten vi ser, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.

Store statsordrer
Krangelen mellom eierne i Aker Holding AS, som eier 41 prosent av Aker Solutions, har ikke påvirket forholdet til statsdominerte StatoilHydro.

De 9.800 ansatte i energidivisjonen kunne notere seg for nye storkontrakter i Nordsjøen - blant annet utbyggingen på Kollsnes for 1,5 milliarder kroner og oppgradering av Oseberg B-plattformen for 1,3 milliarder kroner for StatoilHydro.

Alt i alt har Aker Solutions nå en ordrereserve på 52,3 milliarder kroner - eller 5,7 milliarder kroner mer enn til samme tid i fjor.

Milliardhandlene ikke med
De omdiskuterte kjøpene for rundt to milliarder kroner fra Røkke-dominerte Aker ASA er ikke med i tallene for første kvartal.

Selskapet sier i sin rapport at kjøpene posisjonerer Aker Solutions bra når det kommer en oppsving i markedene.

Milliardutbytte
Staten har investert 4,9 milliarder kroner gjennom Aker Holding, og eier cirka 12 prosent av Aker Solutions.

Overskuddene i Aker Solutions gjør at selskapet 17. april delte ut 1,60 kroner per aksje i utbytte - eller 438 millioner kroner i utbytte.

Statens andel er 52,6 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere