RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roser oljetildelinger

Sist oppdatert:
I dag fikk 21 oljeselskaper tildelt totalt 28 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Oljeindustriens Landsforening (OLF) er tilfreds.

Olje- og energidepartementets tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) omfatter utvinningstillatelser i Nordsjøen, på Haltenbanken i Norskehavet og i området rundt Snøhvit i Barentshavet.

- Utvinningstillatelsene vil gi ny aktivitet i disse områdene, og sikre at ressursene nær eksisterende infrastruktur blir utnyttet så godt som mulig, sier administrerende direktør Per Terje Vold i OLF i en pressemelding.

Ifølge olje- og energiminister Thorhild Widvey har det vært en sterk økning i interessen for nye utvinningstillatelser i modne deler av sokkelen.

- Den store deltakelsen i denne runden er viktig for å utnytte eksisterende infrastruktur og å øke leteaktiviteten i modne områder. Det er svært gledelig å se at et bredt spekter av selskaper er representert, fra de store norske og internasjonale selskapene til de nyetablerte aktørene på norsk sokkel, uttaler Widvey.

Totalt 55 blokker eller deler av blokker omfattes av de nye lisensene.

Selskapene som tilbys operatørskap er (antall i parentes):
Statoil (8), Norsk Hydro (5), Marathon Petroleum Norge (4), Talisman Energy Norge (3), DNO (2), BG Norge (1), Lundin Norway (1), ConocoPhillips Skandinavia (1), Norske Shell (1), ENI Norge (1) og Pertra (1).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere