RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rush av elektroniske selvangivelser

Sist oppdatert:
Da innleveringsfristen for selvangivelsen gikk ut 1. mai, hadde over 1,8 millioner nordmenn levert sin via nett, sms eller telefon.

Totalt ble 1.801.084 selvangivelser levert elektronisk hadde frem til midnatt søndag levert selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister elektronisk, viser ferske tall fra Skatteetaten.

Det er 50 prosent flere enn i fjor, da 1.186.000 leverte elektronisk.

Det var nettleveringen som økte mest, fra 675.346 i 2004 til 1.255.536 i år. Det har også vært en svak økning i SMS-levering, mens levering på telefon har gått litt ned.

- Dette var vellykket. Kombinasjonen av en løsning som er lett å bruke og muligheten til å gjøre alle typer endringer i selvangivelsen har nok bidratt til suksessen. I tillegg er jo tilgang til og bruk av internett generelt svært høy i Norge, sier skattedirektør Bjarne Hope i en pressemelding.

Av de elektroniske leveringene, valgte 70 prosent å levere på internett. 15 prosent leverte selvangivelsen via telefon, mens 15 prosent brukte sms.

Fristen for å levere selvangivelsen ble utsatt en dag på grunn av kraftig pågang på internett, og dertil datatrøbbel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere