RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk dom presser Telenor

Det russiske teleselskapet Alfacom kan få god drahjelp av en fersk dom i maktkampen med Telenor. De to selskapene har begge store eierandeler i Vimpelcom .

Alfacom og Telenor er de to største eierne i russiske Vimpelcom, og ifølge en aksjonæravtale må de være enige i alle viktige veivalg.

Men nå utfordrer Alfa Group til strid, til tross for avtalen. Selskapet krever både ekstraordinært styremøte og generalforsamling, for å avgjøre om Vimpelcom skal satse i Ukraina, skriver Aftenposten.

Telenor er allerede inne i landet, som majoritetseier i mobilselskapet Kyivstar. Den norske mobilgiganten ønsker naturlig nok ikke å konkurrere mot seg selv.

Tirsdag avsa imidlertid en lokal domstol i Russland en dom, der både vedtekter og aksjonæravtale mellom Telenor og AlfaGroup ble oppløst inntil en ny anke måtte vinne frem. Dermed får Alfacom mulighet til å presse gjennom et styrevedtak om Ukraina-satsing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere