RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk skryt til Statoil og Hydro

Sist oppdatert:
Gazpromsjefen Aleksej Miller er positiv til Hydro og Statoil som partnere i verdens største gassfelt.

- Jeg er svært positiv til muligheten for å samarbeide med norske selskaper om Shtokman, sier Gazprom-sjefen Aleksej Miller til Aftenposten. Stockman antas å være verdens største gassfelt og ligger i Barentshavet, utenfor Kola-halvøya.

Uttalelsene kommer under et økonomiforum i St. Petersburg, og ifølge Aftenposten er det første gang Gazprom eller Miller fremhever noen selskaper i forbindelse med Shtokman. Gazprom ser etter to eller tre utenlandske aktører til å delta i gigantutviklingen, og både Hydro og Statoil sikler etter å bli med.

Miller sier at Hydro og Statoil er verdensledende på det teknologiske området. Han sa også at markedsadgang var viktig, men la mindre vekt på finansiering, noe som ifølge Aftenposten overrasker mange.

- Det er meget hyggelig at Gazprom beskriver oss på denne måten, og at vi får en slik tillitserklæring offentlig, sier Petter Nore, som leder Hydro i Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere