RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryanair-sjefen spår en hard vinter

Ryanair-sjef Michael O'Leary tror vintersesongen blir knalltøff for hele flyindustrien. Det store spørsmålet er ikke om, men hvor lavt billettprisene vil falle, ifølge O’Leary.

Ryanair regner med å øke omsetningen med 20 prosent dette året. Samtidig vil fortjenesten ligge på stedet vil, skal vi tro Michael O'Leary. I praksis betyr det at Ryanair i likhet med mange av konkurrentene tjener stadig mindre per solgte billett.

I et intervju med nyhetsbyrået Bloomberg News legger ikke Michael O'Leary skjul på at vintersesongen blir knalltøff også for Ryanair.

- Vintersesongen blir veldig vanskelig for flyindustrien som følge av den pågående priskrigen, sier han ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

Ryanair-sjefen mener det store spørsmålet er hvor langt prisene kan falle. Faller de så lavt at enkelte ruter går med tap, vil Ryanair slutte å fly disse strekningene, hevder O’Leary.

Ryanair er hardt rammet av de skyhøye drivstoffprisene. Selskapet har nemlig ikke sikret seg mot høye priser, slik mange av konkurrentene har gjort, og planlegger heller ikke å gjøre det i framtida. O’Leary tror oljeprisen etter hvert vil nærme seg 30 dollar per fat, som han anser som et normalnivå på sikt.

Ryanair kunngjorde tirsdag at selskapet starter nye ruter mellom London Stansted og fire destinasjoner i Spania og Portugal. Selskapet jobber dessuten med planer om å installere et underholdningssystem på flyene for å øke inntjeningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere