RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye hadde vi, så mye har vi igjen

Sist oppdatert:
I løpet av et år har Orkla investert nesten 12 milliarder kroner, og deler nå ut et utbytte på nesten 8 milliarder. Bare driksen er igjen etter Ringnes-salget.

I kjølvannet av Ringnes-salget varslet Orkla-ledelsen at den ikke ville forhaste seg, men tvert imot bruke god tid på å finne kjøpsobjekter for den voldsomme pengebingen selskapet plutselig satt på.

Nå, et drøyt år senere, har Orkla investert nesten 12 milliarder kroner av de 17,5 milliardene selskapet cashet inn.

Til Dagens Næringsliv sier Orklas strategidirektør Roar Engeland at selskapet fortsatt har en betydelig finansiell løfteevne. Han anslår at Orkla fortsatt har mellom 10 og 15 milliarder kroner å ekspandere for.

- Selv om noen synes å tro at vi har sett etter gigantkjøp, har vi aldri sett etter noe «big bang». Tvert imot har vi ønsket å finne middels store selskaper med god ledelse og drift som vi kan bygge videre på. Nå vil vi konsentrere oss om å få disse prosjektene i land. Det er en driftsmessig utfordring å få nye selskaper til å bli en del av Orkla. Det vil vi bruke lang tid på, sier Engeland til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere