RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Saddam ga ny børsrekord

Sist oppdatert:
Arrestasjonen av Saddam Hussein sørget for børsopptur verden rundt. Oslo var intet unntak. Mandag ble det satt ny årsbeste.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,09 prosent til 167,50 poeng. Dermed ble det satt nok en årsrekord.

Oslo var ikke alene om å nyte godt av den såkalte "Saddam-effekten". Asia-børsene steg i natt, med Nikkei-indeksen på topp med vekst på 3,2 prosent. Det var jevn oppgang rundt i Europa, og også de amerikanske børsene trekker opp ved åpning mandag.

Kjell Inge Røkke og hans medaksjonærer i Aker Kværner var den første Oslo-investorene som fikk merke effekten av Saddam-arrestasjonen i helga. Aker Kværner-aksjen åpnet 0,45 prosent opp, og transaksjonen slo an tonen for det som skulle komme de neste minuttene.

Aksjen endte opp 1,15 prosent til 109,75 kroner.

It-selskapene dominerte blant vinneraksjene mandag. It-indeksen var opp over 2 prosent til ny årsrekord på 85,55 poeng, men falt til slutt tilbake til 84,81 poeng.

Tandberg-selskapene hadde en god dag, med 3,31 prosents oppgang for Tandberg Data, 2,46 prosents oppgang for Tandberg og 0,72 prosents pluss for Tandberg Television.

FAST lå først i tetgruppa tidligere på dagen, med en oppgang på 5,5 prosent, men falt senere tilbake til en opptur på 1,56 prosent.

RCCL var blant tungvekterne som steg aller mest. Investorene håper Saddam-arrestasjonen skal gi terroristene et tilbakeslag, og bereder grunnen for økt reiseaktivitet. Aksjen endte opp 2,05 prosent. Frontline trakk samtidig opp 5,31 prosent.

Også bankkjempen DnB NOR hadde en god start på uken med et kursløft på over 2 prosent.

Blant taperne dominerer selskapet Hands med en nedgang på 30,77 prosent. Aksjen kom i handelen igjen i ettermiddag etter å ha vært suspendert siden før helgen etter konkursbegjæringen fra Ementor.

Også Tomra endte ned mandag. Aksjen falt 1,5 prosent til 39,40 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere