RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saftig lottogevinst til Røkke

Foto: Bjørn Sigurdsøn (scanpix)
Sist oppdatert:
Molde-milliardær Kjell Inge Røkke kan doble sin personlige formue dersom alt slår til i den pågående oppsplittingen av Aker Kværner.

Bladet Kapital anslo i fjor høst Røkkes personlige formue til 1,8 milliarder kroner. Nå kan formuen hans komme til å øke til 4 milliarder i ett jafs, skriver Finansavisen.

Kjell Inge Røkke kan nemlig tjene milliarder på den pågående tredelingen av industrikjempen Aker Kværner, hvor moldenseren er hovedaksjonær.

Før oppsplittingen ble igangsatt, var Røkkes andel av verdiene i Aker Kværner og verftsselskapet Aker Yards 4 milliarder kroner. Når arbeidet med å dele opp Aker Kværner og samtidig slå sammen Aker Kværner-verftet Masa Yards med Aker Yards er avsluttet i slutten av mai, sitter Røkke igjen med verdier for 6,26 milliarder kroner, ifølge avisa.

Forutsetningen er at aktørene i finansmarkedene går gode for de regnestykkene som Røkke har lagt på bordet. Det viktigste usikkerhetsmomentet er kanskje prisingen av Aker Yards, som Røkke mener er verdt 3 milliarder kroner. Selskapet skal etter planen børsnoteres 28. mai i år.

Analytiker Gunnar Holen i Corporate Advice & Research mener en av forklaringene er at verdiene i «gamle» Aker Kværner synliggjøres ved at selskapet splittes opp. Dessuten er de mange risikoprosjektene i «gamle» Aker Kværner løftet ut av selskapet og plassert i holdingselskapet Kværner, hvor Røkke skal eie nærmere 90 prosent.

På toppen er det hentet inn vel to milliarder kroner gjennom en aksjeemisjon i «nye» Aker Kværner, påpeker Holen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere