RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saksøker Fred. Olsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Fred. Olsen Energy er trukket for retten av finanskjempen Morgan Stanley. Det krangles om aksjene i offshoreselskapet Navis, som Morgan Stanley vil ha flere titalls millioner kroner mer for enn det Fred. Olsen Energy betalte.

Onsdag forklarte styreformann Anette Olsen og administrerende direktør Helge Haakonsen i Fred. Olsen Energy seg som vitner i saken i Oslo tingrett. Både Olsen og Haakonsen avviser kravene fra Morgan Stanley.

Fair tilbud
– Vi har gitt et fair tilbud som var akseptert av de fleste aksjonærene, sier Haakonsen til Dagens Næringsliv.

Morgan Stanley har nektet å la seg presse ut som aksjonær i boreskipselskapet Navis, som Fred. Olsen Energy kjøpte for tre år siden.

Fred. Olsen Energy betalte 12,50 kroner per Navis-aksje. Daværende storaksjonær i Navis, amerikanske Reading & Bates Falcon, fikk i tillegg 12 millioner dollar som oppgjør for en managementkontrakt knyttet til boreskipet. Det er denne kontrakten det strides om.

Skjult del av oppgjøret
Morgan Stanley synes minoritetsaksjonærene i Navis også hadde krav på en tilsvarende sum som det Reading & Bates fikk. Finanskjempen ser på dette som en skjult del av oppgjøret, og mener beløpet utgjør to kroner per Navis-aksje.

Det er uklart hvor mye Morgan Stanley krever fra Fred. Olsen Energy, men finanskjempens advokater refererte flere ganger onsdag til en verdisettelse på 18 kroner per aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere