RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Grunnleggerne av Spotify: Daniel Ek og Martin Lorentzon.
Grunnleggerne av Spotify: Daniel Ek og Martin Lorentzon. (Spotify)

Saksøker Spotify

Sist oppdatert:
Knappe to uker etter USA-lanseringen ligger det an til bråk.

Musikkstreaming-tjenesten Spotify trues nå med søksmål av selskapet PacketVideo som hevder Spotify benytter et av deres patenter for streamingteknikk, skriver CBSNEWS/techtalk.

PacketVideo mener Spotify ulovlig har benyttet seg av teknologi i patent 5.636.276 og også bidratt til at andre leverandører har brutt patentrettighetene.

En talsperson for Spotify uttaler at selskapet er dypt uenig i kravet og vil kjempe i mot.

PacketVideo hevder selskpaets teknologi er installert på mer enn 260 millioner enheter og at selskapet har lisensavtaler med Verizon, Wireless og Nokia.

Spotfy var etterspurt på det amerikanske markedet før lanseringen midt i juli, siden det ikke finnes tilsvarende tjenester i USA. Etter en uke hadde Spotify 70.000 betalende kunder, opplyser Billboard.

Dersom Packet Video vinner saken mot Spotify, kan det potensielt innebære problemer for andre som leverer musikk- og filmbaserte tjenester på nettet også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere