RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Salget svikter for SAS

(www.scandinavian.net)
Sist oppdatert:
En kraftig svikt i omsetningen førte til at SAS-overskuddet ble betydelig mindre enn ventet i tredje kvartal.

Selskapene i SAS Gruppen solgte flytjenester for 14,9 milliarder svenske kroner i løpet av årets tredje kvartal. Det er 600 millioner mindre enn det analytikerne på forhånd hadde spådd.

I tredje kvartal i fjor omsatte SAS-gruppen for 16,6 milliarder svenske kroner.

Det er salget av fem kontoreiendommer i København som sikrer SAS et overskudd i tredje kvartal. Overskuddet før skatt endte på 564 millioner svenske kroner. Tallet inkluderer en gevinst fra eiendomssalgene på en halv milliard.

Flere milliarder skal spares

SAS-sjef Jørgen Lindegaard har iverksatt en massiv spareplan for å få den skandinaviske flykjempen på rett kjøl. Spareplanen har ført til at driftskostnadene i tredje kvartal 2003 var 1 milliard kroner lavere enn i samme kvartal i fjor.

SAS-ledelsen har satt seg som mål å redusere antall ansatte med 6000 innen utgangen av 2005. Så langt har 1900 personer mistet jobben i SAS.

Ved utgangen av september var det besluttet kostnadskutt som på sikt vil gi besparelser på hele 12 milliarder kroner per år. Men SAS-sjef Jørgen Lindegaard varsler at enda flere må blø i tida framover: Konsernsjefens mål er å kutte de årlige kostnadene med 13-14 milliarder.

Billigere fullprisbilletter

Ferske passasjertall fra SAS viser at trafikken øker svakt, men det er inntjeningen per solgte flysete som bekymrer sjefene i SAS. 26. oktober kuttet SAS billettprisen for business class-passasjerene med 20 prosent. SAS-ledelsen venter at usikkerheten rundt inntjeningen per passasjer vil fortsette i fjerde kvartal.

SAS Gruppen fastholder likevel at resultatet i 2003 vil bli som tidligere anslått, det vil si et underskudd før skatt, salgsgevinster og restruktureringskostnader på 2 milliarder svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere