RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Salgsgevinst ga Birdstep-overskudd

Sist oppdatert:
Salget av forretningsområdet IPZone sørger for at Birdstep gikk med solid overskudd i tredje kvartal. Selve driften går fortsatt med tap. Toppsjef Jørgen Bredesen mener bransjen har vært for optimistisk.

Birdstep solgte IPZone-virksomheten til Aptilo Networks tidligere i år. Salgsgevinsten på 27,8 millioner kroner blåser opp inntektssida i regnskapet for tredje kvartal, og bidrar sterkt til at nettooverskuddet endte på 13,7 millioner kroner.

Inntektene fra driften var 5,8 millioner kroner, 1 million mer enn i samme periode i fjor. Driftskostnadene summerte seg til 16,8 millioner. Tallet inkluderer en restruktureringskostnad på 3,8 millioner.

Justert for salgsgevinsten og restruktureringsposten, endte driftsunderskuddet på 7 millioner kroner i kvartalet.

Birdstep hadde en kassebeholdning på 63,8 millioner kroner ved utgangen av september, og det sikrer drift en god stund framover selv om driften skulle fortsette å gå med underskudd.

- Det er ingen tvil om at hele markedet og bransjeanalytikerne har vært for optimistisk med hensyn til kommersialiseringstempo. Vi har likevel gjort mye riktig, særlig på utviklingssiden og når det gjelder distribusjonsstrategi. Birdstep er godt strategisk posisjonert for storskalaleveranser når markedet begynner å rulle, sier Jørgen Bredesen, administrerende direktør i Birdstep om regnskapstallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere