RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samtlige Jøtul-ansatte har fått permitterings- varsel

Jøtul fabrikken i Fredrikstad
Jøtul fabrikken i Fredrikstad (Jøtul)
Sist oppdatert:
Den svenske storeieren Ratos har tapt så mye på vedovnsprodusenten Jøtul at samtlige ansatte i Fredrikstad har fått permitteringsvarsel.

Jøtul har mer enn 300 ansatte på Kråkerøy i Fredrikstad. Det skriver Finansavisen ifølge NTB.

Ratos betalte 235 millioner kroner for 62,5 prosent av Jøtul-aksjene i 2006. Selskapet økte i sommer eierandelen til 93 prosent. De tre første kvartalene i år har Ratos tapt nærmere 100 millioner kroner av en omsetning på snaue 600 millioner. Tar man med resultatet for de siste to årene er det akkumulerte underskuddet rundt 350 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Jøtul har produksjon i Fredrikstad og i Halden, i tillegg til produksjonsenheter i Danmark, USA, Polen og Frankrike. Selskapet har tidligere gjennomført store nedbemanninger og så sent som i oktober sendte selskapet ut et generelt permitteringsvarsel til samtlige ansatte ved hovedkvarteret på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, skriver avisen.

Administrerende direktør Stein Erik Bjørni sier til Fredriksstad Blad at ingen ansatte hittil er permittert som følge av varselet. Selskapet varslet imidlertid tidligere i høst at 31 ansatte måtte gå, og enda flere kan miste arbeidsplassen sin.

– Jeg kan ikke utelukke noe som helst. Når det er sagt, så er det ingenting som er planlagt, men jeg kan ikke gi noen garantier på at det ikke vil bli ytterligere nedskjæringer, sier styreleder Anders Lindblad.

Han sier det har vært en ørliten forbedring i peismarkedet i løpet av 2013, men er forsiktig med å spå hvordan markedet vil utvikle seg i framtiden.

– Vi må ta de avgjørelsene vi må som en konsekvens av markedsutviklingen, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere