RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner vil lete etter olje i nord

Sist oppdatert:
Høyre vil åpne områder i nord som i dag er stengt for petroleumsvirksomhet, blant annet i Nordland, Lofoten og Vesterålen.

Høyres programkomité lettet torsdag litt på sløret da partiet la frem deler av forslagene til partiets stortingsvalgprogram.

Her foreslår komiteen at partiet går inn for å åpne områder i nord som i dag er stengt for petroleumsvirksomhet. Det omfatter blant annet områder i Barentshavet, Lofoten, Vesterålen og Nordland VI og VII.

Partiet mener sokkelens konkurranseevne styrkes med åpning av nye områder.

Uutnyttede milliarder
- For det første er vi opptatt av at norsk sokkel fortsatt skal være attraktiv for petroleumsindustrien. Dernest kommer utfordringene med Russland som satser tungt i nord. Det vil være i våre interesser at Norge er aktiv i nordområdene og er med å sette standard innenfor miljø og sikkerhet, sier leder for høyres programkomité Jan Tore Sanner til Oilinfo.

Anslag fra Norsk Hydro viser at det i Nordland VI og VII finnes mellom 300 – 600 milliarder kroner i hydrokarboner.

- Overkommelig utfordring
Problemet med Nordland VI er at området har et svært sårbart miljø. Det samme gjelder kystnære områder i Troms og Finnmark, og i Barentshavet, som polarfronten, iskanten, Bjørnøya og Tromsøflaket. Disse er i dag stengt for letevirksomhet.

Høyre mener miljøutfordringene er overkommelige. En forvaltningsplan for nordområdene er i dag under utarbeidelse i Olje og energidepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere