RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Såpeselgere fikk 400.000 kr i bot

Trondheimsfirmaet Joha Consult må punge ut med 400 000 kroner, etter å ha sendt ut faktura til forbrukere for vaskemiddel som ikke var bestilt.

I mars ble selskapet ilagt et forelegg på 400.000 kroner for ulovlige telefonsalgsmetoder. Joha Consult nektet å betale gebyret, og ble derfor stevnet av Forbrukerombudet, skriver Adresseavisen.

Ombudet mente Trondheimsfirmaet hadde levert ut varer med krav om betaling, uten at disse var bestilt i utgangspunktet. Kundene fikk tilbud om gratis vareprøver på vaskemidler og medlemskap i en miljøklubb. De ble automatisk med i en abonnementsordning, der det kom flere vaskemidler i posten med krav om betaling. Også kunder som takket nei, fikk fakturaer dumpende ned i postkassen.

Trondheim tingrett har nå kommet frem til at selskapet tapte saken mot Forbrukerombudet fullstendig. I tillegg til å betale de opprinnelige 400.000 kronene, må Joha Consult ut med saksomkostninger på 45.000 kroner.

Det kom også frem i retten at at firmaet skal ha truet med politianmeldelser hvis kunder tok kontakt med Forbrukerombudet.

Daglig leder Trine Aas i Joha Consult hevdet at alle kundeklagene mot selskapet var uberettiget, noe tingretten på ingen måte er enige i. Selskapet vurderer nå å anke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere