RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-Braathens avgjøres i mars

sas, braathens, fly
sas, braathens, fly
Sist oppdatert:
Avgjørelsen om hvilket flyselskap innen SAS-gruppen som skal drive innenlandsflygningene i Norge i framtiden, ventes avklart i løpet av mars måned.

Det opplyser informasjonsdirektør Knut Løvstuhagen i Braathens til Stavanger Aftenblad.

De rundt 2.000 ansatte i Braathens er blitt orientert om dette, ifølge avisa.

Informasjonsdirektøren understreker at ingen per i dag vet om Braathens, Scandinavian Airlines Norge, et tredje alternativ med et nytt, felles SAS-Braathens selskap eller en hittil ukjent løsning blir det endelige svaret.

Planen skal være å samle de norske SAS-rutene i ett selskap i løpet av høsten i år. Naturlig dato for overføringen er åpningsdagen for vinterprogrammet 2004-2005, som er satt til 31. oktober i år.

Planene om ett SAS-selskap i Norge har også vakt sterke reaksjoner utover landets grenser. Ifølge nettavisen boarding.no lover danskene bråk dersom konsernledelsen i SAS lar Braathens overta det norske innenriksmarkedet på bekostning av Scandinavian Airlines.

-Vi vil ikke akseptere at våre piloter skal overflyttes til Braathens og får andre og dårligere vilkår enn i dag, sier Mogens Holgaard som er leder av de danske SAS-pilotenes forening.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere