RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS er enig med pilotene

Sist oppdatert:
I siste øyeblikk har SAS klart å komme til enighet med pilotene. Dermed har den siste brikken falt på plass for ledelsen.

SAS-ledelsen er kommet til enighet med pilotene. Det bekrefter nestleder Kåre Bjelland i Scandinavian Airlines norske pilotforening overfor TV 2 Nettavisen.

- Det har blitt enighet, mer har jeg ikke tid til å si nå, sier Bjelland onsdag morgen.

Ifølge Jack Netskar, leder for pilotforeningen, er partene kommet fram til en avtale som sørger for besparelser for et sted mellom 700 og 800 millioner kroner.

- Vi har forhandlet i hele natt, og det har kommet visse modifikasjoner til det opprinnelige utkastet. Men nå har vi på plass en avtale. Det gjenstår noen tekniske utredninger som skal tas til uken, men det er småting, sier Netskar til TV 2 Nettavisen.

Netskar er selv fornøyd med avtalen.

- Vi er fornøyde, og føler at vi absolutt har et godt budskap å videreformidle, sier han.

Avtalen med pilotene var den siste brikken som måtte på plass for at SAS-ledelsen kunne gjennomføre planene om å splitte SAS i fire selskaper. Presset på Netskar og de andre i forhandlingene har vært stort.

- Det er klart presset har vært stort fra mange kanter, både fra både arbeidsgiver og egne kolleger. Det har vært høyt trykk. Men SAS-ledelsen anerkjenner at vi har møtt deres krav om at vi skal fremstå konkurransemessig på økonomien, sier Netskar.

SAS-pilotene leverte sitt forslag til ny kollektivavtale en time før møtet startet, men ifølge det svenske telegrambyrået TT var tilbudet sent tirsdag kveld ennå ikke godtatt. Pilotene hevder selv å ha "gitt" 1 milliard kroner, og motsetter seg ikke at selskapet blir splittet i tre uavhengige virksomheter. Men de ønsker fortsatt å være en tverrskandinavisk gruppe.

Til TT uttalte SAS' informasjonsdirektør Hans Ollongren tirsdag kveld at SAS ikke hadde til hensikt å fortsette å forhandle med pilotene.

Konsernsjef i SAS, Jørgen Lindegaard, vil klokken 9.30 onsdag morgen redegjøre for de planer som SAS-styret banket igjennom på gårsdagens møte.

Styret i SAS-konsernet vedtok tirsdag kveld å etablere et eget innenriksselskap i Norge under navnet SAS Braathens. Samtidig skal det ha blitt vedtatt å opprette de tre innenriksselskapene i Norge, Sverige og Danmark, samt ett selskap for den interkontinentale trafikken.

TV 2 Nettavisen gir deg planene for det nye SAS fra klokken 9.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere