RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS får stryk av vaktbikkje

Kredittvurderingsbyrået Moody’s er skuffet over resultatutviklingen i SAS, og mener utsiktene på kort sikt er negative.

Moody's nedgraderer utsiktene for SAS fra stabile til negative. Det går fram av en pressemelding fra kredittvurderingsbyrået, melder Nyhetsbyrån Direkt.

Hovedgrunnen er at den finansielle utviklingen for SAS i første halvår var dårligere enn ventet, ifølge Moody’s. Kreditt-vaktbikkja ser heller ingen noen lysning i sikte på kort sikt.

Resultatene i SAS-gruppen kommer fortsatt til å bli hemmet av de utfordringene selskapet står overfor. Det gjelder blant annet den knallharde konkurransen fra lavprisselskapene, den lave andelen forretningsreisende og høye drivstoffkostnader, understreker Moody’s, som samtidig gir SAS ros for å følge sitt eget forbedringsprogram Turnaround 2005 til punkt og prikke.

Moody’s velger å opprettholde SAS sin kredittrating i denne omgang. Det innebærer at selskapet trolig ikke får økte rentekostnader som følge av at kredittvurderingsbyrået nedgraderer utsiktene.

Men for at SAS skal være sikker på å opprettholde dagens rating, kreves det høyere fortjenestemarginer og en bedring i forholdet mellom cash flow og nettogjeld, påpeker Moody’s i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere