RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS frikjent

Sist oppdatert:
Oslo Tingrett frikjente SAS Braathens, som slipper å betale millionbot til Konkurransetilsynet.

Oslo tingrett har frikjent SAS Braathens i saken om ruten Oslo – Haugesund, der Konkurransetilsynet ila SAS Braathens en bot på 20 millioner kroner for angivelig å ha presset flyselskapet Coast Air ut av ruten.

NA24 - din næringslivsavis

Tingretten har også tilkjent SAS Braathens dekning av saksomkostninger på ca. 4,7 millioner kroner.

- Dette er en gledens dag, konstaterer konstituert administrerende direktør Johnny Skoglund i SAS Braathens i en kommentar.

- Vi har hele tiden hevdet at vi ikke har brutt konkurranselovens bestemmelser i denne saken, og Oslo Tingrett har gitt oss fullt medhold. For oss har dette vært en prinsippsak. Hvis Konkurransetilsynets holdning hadde blitt stående i denne saken, ville konkurransen i norsk luftfart blitt skadelidende. Det ville blitt vanskelig å drive konkurranse på like vilkår. I denne saken har fornuften seiret, sier Johnny Skoglund i en pressemelding.

SAS Braathens stevnet staten ved Konkurransetilsynet etter at tilsynet hadde ilagt selskapet en bot på 20 millioner kroner for påstått misbruk av dominerende stilling på ruten mellom Oslo og Haugesund. Tilsynet påstod at SAS Braathens bevisst valgte å operere ruten uten lønnsomhet for å presse ut Coast Air.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere