RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS Ground Services blir eget aksjeselskap

Sist oppdatert:
SAS Ground Services, som leverer bakketjenester til flyselskap og flyplasser, etableres som eget aksjeselskap på linje med SAS Braathens. Selskapet vil eies 100 prosent av SAS-konsernet.

- SGS er en stor global aktør på et meget konkurranseutsatt marked, og vi er i høy grad avhengige av utviklingen innenfor flybransjen. SAS-konsernet har ved etableringen av SGS som aksjeselskap valgt å satse ytterligere på bakkevirksomheten, sier administrerende direktør Ola H. Strand i SGS.

SGS leverer bakketjenester til om lag 50 ulike flyselskaper i Norge. Selskapet er representert på 104 flyplasser i 34 land og håndterer 34 millioner passasjerer årlig i nær en halv million flyavganger.

Strand forteller at SGS ønsker å stå frem som en selvstendig leverandør av bakketjenester uavhengig av morselskapet SAS.

- Stadig flere selskaper velger å kjøpe bakketjeneste, fra andre enn seg selv, sier Strand, som ønsker å ekspandere videre i det europeiske markedet.

SGS var i søkelyset tidligere i måneden da en ulovlig streik blant selskaptets ansatte på Kastrup stanset flytrafikken i nærmere et døgn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere