RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS kan lande i Høyesterett

Sist oppdatert:
300 tidligere ansatte i flyselskapet Braathens føler seg overkjørt av SAS. Denne uken skal deres sak prøves for Borgarting lagmannsrett. Om nødvendig, går de helt til Høyesterett.

Flyselskapet Braathens ble kjøpt opp av SAS i 2002. Det viste seg å svi for de bakkeansatte i Braathens, som mistet ansienitet, stillingsprosent og pensjonspoeng.

300 tidligere Braathens-ansatte gikk til rettssak, men tapte i Asker og Bærum tingrett. I dag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett, melder TV 2 Nyhetene.

De krever de samme rettighetene som andre ansatte som flyttes mellom datterselskaspene til SAS.

- Denne saken er så viktig at uansett utfall, risikerer vi at den havner i Høyesterett, sier Peggy Hessen Følsvik, tidligere tillitsvalgt i Braathens, til TV 2 Nyhetene.

Da SAS og Braathens fusjonerte, ble bakketjenestene samordnet gjennom at Braathens outsourcet sine tjenester. Braathens-ansatte mistet mange av rettighetene og betingelsene de hadde hatt. I tillegg ble mange nedbemannet, og de fleste andre måtte søke på tilsvarende stillinger i det nye selskapet. Enkelte fikk også helt nye arbeidsoppgaver.

Da saken var oppe i tingretten, var dommerne uenige om utfallet. Flertallet kom imidlertid til at at de tidligere Braathens-ansatte ikke hadde krav på å få overført sine rettigheter i Braathens til SAS. Unntaket var 40 ansatte som jobbet i Molde og Kristiansund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere