RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS leier inn oppsagte

Sist oppdatert:
SAS har vedtatt kraftig nedbemanning for å spare penger. Nå må selskapet leie inn oppsagte for å utføre nødvendig vedlikehold.

For å greie å utføre vedlikeholdet av datterselskapet Spanairs MD-80-fly på den tekniske basen i Stockholm, må SAS leie inn eksterne flyteknikere. SAS løser situasjonen ved å leie inn oppsagte teknikere via et britisk selskap til vesentlig høyere timepris, skriver VG.

Flere av dem som har fått sparken i SAS, får korttidskontrakter med det britiske Airline Maintenance Resources hvis de ønsker det.

- Det er en ganske pussig opplevelse å sitte med to brev, et oppsigelsesbrev fra SAS og et tilbudsbrev fra AMR om å jobbe for SAS i Stockholm, sier e n 40 år gammel tobarnsfar fra Haugesund til avisen.

- Det britiske selskapet trenger folk straks, og tilbød minst 50 timers betaling pr. uke med 35 pund pr. time - muligens mer. Men det dreier seg om korttidskontrakter og gir dermed en usikker fremtid, sier flyteknikeren som har vært veldig fristet av britenes tilbud.

I SAS' norske verkstedklubb reageres det sterkt på den måten SAS-systemet takler en vanskelig tid.

- SAS sier det er økonomiske grunner til at de sier opp våre kolleger. Samtidig vil SAS-selskapet Spanair vedlikeholde sine fly i Oslo fordi de vet vi kan gjøre jobben bra, rimelig og i tide, sier Kai Lyder Fjeldstad, forhandlingsleder for SAS-teknikerne i Norsk Flyteknikerorganisasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere