RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS lokker med lavpris

Sist oppdatert:
Både svenskene og danskene har kunnet nyte godt av superlave SAS-priser. I løpet av kort tid kan tilbudet også komme til Norge.

Direktør Ludmilla Lindecrantz for SAS' lavpriskonsept, Snowflake, bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at SAS ønsker å innføre billigflyene også fra norske flyplasser.

- Vi ønsker å få det til, og vi håper å kunne komme tilbake med konkret informasjon på dette i løpet av kort tid, sier Lindecrantz.

Utvider fra Danmark
SAS varsler i dag at de vil utvide lavpristilbudet fra København. Snowflake har vært i luften siden mars fra både Kastrup og Arlanda.

De rimeligste turene vil koste fra 580 svenske kroner og 415 danske kroner. I tillegg kommer avgifter som avhenger av hvordan kunden velger å bestille reisen.

Norske reisende vil inntil videre måtte nøye seg med ordinære tilbud fra SAS. Det har tidligere vært hevdet at Braathens dekker inn behovet for lavpris for norske reisende. Men Lindecrantz mener det er rom for utvidelser i tilbudet.

Rom for lavpris
- Braathens tar sin del. Men det er en rekke destinasjoner som vi synes det vil være naturlig å legge til, sier Lindecrantz.

Tidsperspektivet for når Snowflake kan lanseres fra Gardermoen, er hittil i det blå. Ifølge Lindecrantz gjenstår det en rekke praktiske problemer som må løses.

- Per i dag har vi ikke fly tilgjengelig. Men her regner vi med å ha en l øsning klar i løpet av de nærmeste ukene, sier hun.

Suksess
Snowflake ble startet av SAS for å ta opp konkurransen med lavprisselskaper som Ryanair, Sterling og easyJet.

Lanseringen har hittil vært en suksess, tidligere i sommer uttalte Sterling at de vurderte å anmelde SAS for prisdumping.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere