RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(www.scandinavian.net)

SAS mot streik fra fredag

Sist oppdatert:
SAS kom ikke til enighet med det svenske transportarbeiderforbundet onsdag kveld, og selskapets flyginger i Sverige blir dermed etter alt å dømme rammet av streik fredag.

- Forhandlingene har strandet, opplyste Jonas Bernunger, forhandlingsleder for arbeidsgiverne onsdag kveld.

Fagforeningen Transport har varslet at 700-800 ansatte som arbeider med å laste og losse flyene på flere flyplasser vil bli tatt ut i streik. Streiken vil lamme trafikken både til SAS og datterselskapene, deriblant Braathens, mellom klokka 05 og 10 fredag morgen. Streiken vil deretter bli gjentatt i samme tidsrom mandager og fredager framover. 23. februar skal streiken etter planen utvides til å gjelde også alle andre flyselskaper.

Bernunger sier arbeidsgiverne ikke kan godta Transports krav om at teknikere skal ha enerett til å utføre visse oppgaver som mekanikerne utfører i dag. SAS sier dette ville skade SAS økonomisk.

Stuerne i Sverige har kommet med lønnskrav som SAS ikke har klart å innfri, og gjennom uken har forhandlingene gått tett for å finne en løsning. Ifølge Bloomberg News vil en streik føre til at selskapet må kansellere 90 avganger daglig. (NTB-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere