RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-møte i vasken

Sist oppdatert:
Ledelsen i SAS klarte ikke å bli enige med pilotene. Nå er samtalene avsluttet.

Representanter for SAS-pilotene i Sverige, Norge og Danmark møtte denne uken ledelsen i SAS for tredje gang for samtaler angående bolagiseringen av selskapet.

Ledelsen i SAS ønsker å overføre pilotene til tre nasjonale selskaper, men pilotene mener ledelsen har lovet at de skal være ansatt i konsernet.

Surt klima
Tirsdag ettermiddag er samtalene mellom pilotene og ledelsen avsluttet, det bekrefter leder iNorske SAS-flygeres forening, Jack Netskar, til TV 2 Nettavisen.

- Det gikk veldig dårlig. Vi hadde konstruktive samtaler og et reelt håp om å få en løsning. Men SAS kastet kortene til slutt, og sa at vi blir ikke enige vi går for den løsningen som vi hadde tenkt, sier Netskar.

- Hva gjør dere nå?

- Vi tar samling i bånn. Vi registrerer at SAS forstetter å bryte avtaler, og det blir et veldig surt klima når man velger en slik konfrontasjonslinje, sier Netskar.

Han tror trafikken i SAS kommer til å fortsette som normalt frem til tarifforhandlingene i midten av mars til tross for bruddet i samtalene.

- Uspiselig forslag
Siden konflikten mellom pilotene og ledelsen i flyselskapet lammet store deler av flytrafikken i midten av januar har pilotene møtt ledelsen til samtaler i Stockholm tre ganger. I forrige uke presenterte ledelsen i flyselskapet er forslag til løsning.

- Dette forslaget var totalt forkastelig i forhold til hva vi allerede har avtale på. Og i forhold til den hverdagen vi ønsker, så var dette helt uspiselig, sier Netskar.

- Føler du at utfallet av samtalene kunne blitt annerledes?

- Jeg vet ikke om de noen gang har vært en reel vilje til å finne en løsning, men nå er den uansett «far gone», sier Netskar.

Ingen juridiske hindringer
Konserndirektør John S. Dueholm i SAS sier i en pressmelding at det ikke foreligger noen juridiske hindringer for å gjennomføre den såkalte bolagiseringen.

- Med utgangspunkt i at SAS og pilotforeningen har hat en helt forskjellig oppfattelse av hvordan virksomheten skal styre og organiseres, besluttet SAS, i henhold til sitt ansvar for å drive virksomheten, å gjennomføre en sentral MBL i henhold til den svenske «Medbestämmandelagen», skriver Dueholm i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere