RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS vil kvitte seg med nye fly

SAS-sjef Jørgen Lindegaard vurderer å selge alle sine nye Airbus A321-fly. Folk flyr rett og slett ikke nok. Salget kan påføre SAS milliardtap.

SAS har per i dag åtte Airbus A321-maskiner, tilhørende Scandinavian Airlines. Hvis konsernet realiserer planene om å selge disse, kan tapet komme opp i omkring en milliard svenske kroner.

Det er den svake etterspørselen etter flyreiser som gjør at SAS-konsernet nå vurderer å selge Airbus-flyene, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi har ikke fattet noen beslutning om salg. Først må vi se hva markedet er villig til å betale for disse flyene. Det er imidlertid ingen hemmelighet at vi har betydelig med ledig flykapasitet for tiden, sier Sture Stølen, sjef for investor relations hos SAS, til avisen.

Ifølge det britiske analyseselskapet Airclaims vil et fly av denne typen innbringe mellom 37 og 39 millioner dollar på dagens marked. Dermed vil SAS kunne få rundt 270 millioner svenske kroner for hvert av flyene. Dette medfører et tap på godt over 100 millioner kroner per fly.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere