RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satser 90 milliarder i Norge

Sist oppdatert:
Oljeselskapenes investeringslyst i Norge er større enn på mange år, og i 2005 ventes det investeringer på 88,5 milliarder kroner.

Årets anslag for oljeinvesteringer, inklusive rørledninger, ligger 26,4 milliarder kroner over tilsvarende anslag fra i fjor, viser nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Store utbyggingsprosjekter som Ormen Lange, Snøhvit og Kristin bidrar selvfølgelig sterkt til det svært høye investeringsnivået. I tillegg til disse prosjektene er det fem nye prosjekter på planleggingsstadet, som kan løfte investeringsnivået enda høyere. Men sannsynligvis vil disse ikke komme med full tyngde i år.

Investeringer i felt anslås i 2005 og bli på 53 milliarder kroner. Dette fordeler seg på 17,9 milliarder i nye felt, og 35,1 milliarder i eksisterende felt.

Samtidig med presentasjonen av investeringene for 2005, presenterer SSB også reviderte tall for investeringene i 2004. De samlede investeringene i olje- og gassvirksomheten endte i fjor på 71,1 milliarder kroner, 10,4 prosent høyere enn 2003.

Dessverre kom økningen ikke på investeringer i nye felt. De endelige investeringene i letevirksomhet endte på fire milliarder kroner, det laveste siden registreringen startet i 1984.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere