RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt på sidelinjen etter journaliststreik

Flere kjente spaltister i Bergensavisen (BA) er satt på sidelinjen etter at de støttet journaliststreiken ved å la være å levere stoff mens den pågikk.

En av skribentene, Henrik Færevåg, sier at han føler seg oppsagt på en måte han karakteriserere som pinlig for avisen. Kollegene Erling Gjelsvik, Oddny Miljeteig og Trond Tystad har lidd samme skjebne, skriver Bergens Tidende.

Det er skribentenes stilling til journaliststreiken sjefredaktør Olav Terje Bergo vil ha avklart før han eventuelt slipper dem løs med pennen igjen. Bergo er styreleder i Mediebedriftenes Landsforeningen og var arbeidsgiversidens fremste talsmann under streiken.

Forfatter Erling Gjelsvik, som har vært spaltist i BA gjennom 16 år, har allerede hatt en samtale med Bergo.

– Det er oppstått en ugrei situasjon fordi vi støttet journaliststreiken. Stillingen er at ballen ligger hos redaktøren og at jeg har fått en pause, sier Gjelsvik. Redaktør Kjell-Eirik Mikkelsen i

BA bekrefter at flere faste skribentene har fått en pause fordi de sluttet å skrive under journaliststreiken.

-Vi vil derfor ta en prat med dem om fortsatt samarbeid. Ingen av dem er organisert i Norsk Journalistlag og vi ga under streiken ut en fullt lovlig avis, sier Mikkelsen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere